/ Allmänt /

Svar ang Santa Barbara

Eftersom jag fortfarande får en del kommentarer om Santa Barbara så tänkte jag att jag svarar här på den frågan jag får mest:

"Hej Maja! Jag har lite frågor angående Santa Barbara, ska nämligen plugga där till våren. Hur gjorde du med boende? Finns det något forum/facebookgrupp som tillhandahåller sånt? Tacksam för svar :) kram"

Hej!

Det finns tre ställen som är populära att bo på i Santa Barbara. Det ena heter Beach city och det var där jag bodde, sen finns det Brezza och Isla Vista. Finns såklart fler ställen, men de var dem mest populära.

Beach city är det fräschaste, men också det dyraste. Det ligger precis vid campus (SBCC) och är tio minuter från State Street (centrum). 

Isla Vista är partystället, där bor man oftast i villor med massa andra. Det är ganska stökigt område med MYYCKET hemmafester osv. Det tar ungefär 30 min med buss till skolan därifrån, det ligger alltså en bit bort.

La Brezza ligger typ tio min från skolan, det är helt ok men lite sunkigt enligt mig.

Ska man bara vara i SB i en termin skulle jag helt klart ha valt att bo i Beach City - det är dyrare men värt det...

Att hitta boende är inte så svårt, jag gick med i lite olika Facebook-grupper typ som "Svenskar i SB" och "Beach City 2015" osv. Sen gjorde jag ett inlägg och frågade om någon sökte roomie/ville bo med mig och så blev jag erbjuden en plats. Pappersarbetet och betalning osv brukar man kunna skjuta upp tills man väl är på plats, men maila boendet och se vad de säger. Det är nog olika. =)

Säg till ifall ni har fler frågor! Puss