/ Allmänt /

Surpuppa.

I fredags när jag skulle gå på bussen mot Stureplan och julminglet på huvudkontoret så råkade jag utför en riktigt otrevlig busschaufför. Jag beställde sms-biljett som jag alltid gör när jag åker kommunalt. Jag åker ju inte kommunalt så ofta så det är ovärt att ha busskort för mig. När jag beställde sms-biljetten så kom inte själva biljetten fram, och det ska ju bara ta några sekunder. Jag förklarade detta för busschauffören och visade att jag hade gjort en korrekt beställning, och att den antagligen skulle komma när som helst, och då kunde jag ju bara visa upp den. Jag visade även upp tidigare bussbiljetter för att "bevisa" att jag brukar åka via sådana.
 
Han: "jag kan tyvärr inte släppa på dig eftersom du inte har en giltig biljett"
Jag: "men du ser ju att jag har beställt, och gjort rätt. Det är kanske något fel på erat system" (Det här sa jag i trevlig ton)
Han: "du kanske inte har pengar"
Jag: "jo, jag har pengar till en bussbiljett"
Han: "det är dessutom inte SL's egna system, det är ett externt bolag som vi använder oss av"
 
OCH?
 
Jag: "jaha okej men om du släpper på mig nu så står jag precis här och visar biljetten så fort den har kommit! jag kan tom försöka att beställa en ny"
Han: "om inte du går av så måste jag meddela vakter om att jag har en person som vägrar att betala på bussen"
Jag: "vägrar betala? Jag försöker ju och vill, men det är uppenbarligen något fel med er funktion"
 
...Sen tryckte han på vakt-knappen. Hahaha. Jag blev helt livrädd och gick och gömde mig i ett hörn på bussen med halsduken över huvudet. Trodde det skulle stå två vakter och vänta på mig och typ arrestera mig när jag gick av haha.
Men allvarligt!! Så dåligt bemötande. Jag fattar väl också att SL har vissa regler som måste upprätthållas, men jag är helt övertygad om att SL är FÖR att man gör undantag i vissa situationer. Nej fy, hoppas jag slipper möta den där surpuppan till busschaufför igen.